Sallad med primörer, råris och rucolakräm

Sallad med primörer, råris och rucolakräm

40 min Huvudrätt
Fräsch sallad med söta aprikoser, pigg ädelostkräm och knaprig kålrabbi som blir extra matig med rött råris. Fantastisk sallad att bjuda vem som helst på!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sallad-med-primorer-raris-och-rucolakram/

Gör så här

  • Koka råriset enligt anvisning på förpackningen och låt svalna.
  • Mixa rucolan med crème fraiche och ost till en kräm, smaka av med peppar.
  • Banka ut kycklingfiléerna något. Salta och peppra och stek dem i smör 5-6 min per sida.
  • Strimla sugar snaps på längden och skär rädisorna i kvartar. Skala och skär kålrabbin i tunna skivor eller strimlor.
  • Varva sallad, råris och grönsaker på ett uppläggningsfat. Ringla över oljan.
  • Skär filéerna i skivor och strimla aprikoserna.
  • Toppa salladen med kyckling och aprikoser. Servera med rucolakräm.
Klart!

Byt gärna ut grönsakerna efter säsong, t ex rödbetor och morötter på hösten istället för kålrabbi och rädisor.

Energi:

570 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Rött råris
2 dl
Kycklingbröstfilé
400 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
1 msk
Sugarsnaps
150 g
Rädisor
1 knippe
Kålrabbi
200 g
Blandad grönsallad
125 g
Olivolja
2 msk
Torkade aprikoser
8
Rucolakräm:
Rucola
80 g
2 dl
100 g
Svartpeppar
2 krm