Sallad med primörer, råris och rucolakräm

Sallad med primörer, råris och rucolakräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(25 st)

Fräsch sallad med söta aprikoser, pigg ädelostkräm och knaprig kålrabbi som blir extra matig med rött råris. Fantastisk sallad att bjuda vem som helst på!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 dl rött råris
  • 400 g kycklingbröstfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 150 g sugarsnaps
  • 1 knippe rädisor
  • 200 g kålrabbi
  • 125 g blandad grönsallad
  • 2 msk olivolja
  • 8 torkade aprikoser

Rucolakräm:

Gör så här:

Gör så här:

Koka råriset enligt anvisning på förpackningen och låt svalna. Mixa rucolan med crème fraiche och ost till en kräm, smaka av med peppar. Banka ut kycklingfiléerna något. Salta och peppra och stek dem i smör 5-6 min per sida. Strimla sugar snaps på längden och skär rädisorna i kvartar. Skala och skär kålrabbin i tunna skivor eller strimlor. Varva sallad, råris och grönsaker på ett uppläggningsfat. Ringla över oljan. Skär filéerna i skivor och strimla aprikoserna. Toppa salladen med kyckling och aprikoser. Servera med rucolakräm.

Tips:

Byt gärna ut grönsakerna efter säsong, t ex rödbetor och morötter på hösten istället för kålrabbi och rädisor.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 570 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem