Sallad med primörer, råris och rucolakräm
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=jpg)
Fräsch sallad med söta aprikoser, pigg ädelostkräm och knaprig kålrabbi som blir extra matig med rött råris. Fantastisk sallad att bjuda vem som helst på!
Ingredienser
Rött råris
|
2 dl |
---|---|
Kycklingbröstfilé
|
400 g |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
1 msk | |
Sugarsnaps
|
150 g |
Rädisor
|
1 knippe |
Kålrabbi
|
200 g |
Blandad grönsallad
|
125 g |
Olivolja
|
2 msk |
Torkade aprikoser
|
8 |
Rucolakräm:
Rucola
|
80 g |
---|---|
2 dl | |
100 g | |
Svartpeppar
|
2 krm |
Gör så här
Byt gärna ut grönsakerna efter säsong, t ex rödbetor och morötter på hösten istället för kålrabbi och rädisor.
Näringsvärden, per port
Energi:
570 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 37 g |
Kolhydrater: | 45 g |
Fett: | 26 g |

