Grekisk sallad med kyckling och pitabröd

Grekisk sallad med kyckling och pitabröd

30 min Huvudrätt
Kyckling i strimlor kryddad med rosmarin och timjan. Kycklingen wokas med grönsaker för att sedan blandas med ost och oliver.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grekisk-sallad-med-kyckling-och-pitabrod/

Gör så här

  • Skär kycklingfiléerna i smala strimlor.
  • Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj och tärna gurkan.
  • Hetta upp olja och smör i en wok eller stor stekpanna tills smöret är brunt.
  • Woka kycklingen i omgångar ca 2 min under omrörning eller tills kycklingen fått färg.
  • Tillsätt lök, paprika och gurka och woka ytterligare 3–5 min. Krydda med örter, salt och peppar.
  • Skär osten i bitar och blanda i woken tillsammans med oliverna.
  • Servera woken med lantbröd eller pitabröd och citronklyftor att pressa över.
Klart!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Gul lök
1
Paprikor,gärna olika färger
2
Gurka
½
Olivolja
1½ msk
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Torkad rosmarin
½ tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
50 g
Svarta oliver
ca 12