Sallad med betor, björnbär och smulad ost

Sallad med betor, björnbär och smulad ost

Betyg

(0 st)

60+ min

Söt, syrlig och salt kombo med picklade och bakade betor, björnbär, ost och majonnäs i botten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • ½ dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vatten
  • 1 msk gula senapsfrön
  • ½ kg gulbetor

Majonnäs:

Till servering:

  • 50 g Apetina® vitost Vitost hel bit 20%
  • 1 dl skalad, rostad mandel
  • 150 g färska björnbär, 1 ask
  • 1 dl plockade färska örter

Gör så här:

Gör så här:

Tvätta och gnid in rödbetorna med olja och salt. Rosta i ugn på 180° tills rödbetorna är mjuka, ca 30 min. Dela på hälften. Koka upp ättika, socker, vatten och senapsfrön, dra åt sidan. Koka gulbetorna mjuka i saltat vatten. Skala och klyfta gulbetorna och lägg i lagen. Låt dra minst 2 tim. Mixa osten slät med oljan. Knäck ett ägg i en skål och droppa långsamt ner ostolja under kraftig vispning till det blivit en majonnäs. Lägg Majonnäsen i en spritspåse. Lägg upp betor på ett fat, spritsa på majonnäsen. Toppa med mandel, björnbär och örter. Avsluta med att smula restetrande ost över.

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem