Saftkräm med mandelkakor

Saftkräm med mandelkakor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

Gör underbar saftkräm på din favoritsaft. Strö lite socker på den varma krämen så bildas inget skinn. Blanda gärna i lite färska bär när den svalnat.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 dl konc hallonsaft
  • 5 dl vatten
  • 3 msk potatismjöl

Mandelkakor:

  • 100 g mandelmassa
  • 1 äggvita

Gör så här:

Gör så här:

Blanda saft, vatten och potatismjöl i en kastrull och koka upp under omrörning. Dra av från värmen när krämen börjar koka och har tjocknat. Häll upp i en skål och låt svalna. Sätt ugnen på 225°. Riv mandelmassan grovt och blanda ner äggvitan. Klicka eller spritsa ut 20 små kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i övre delen av ugnen 6–8 min. Servera krämen med kall mjölk och små mandelkakor.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem