Saftkräm med mandelkakor

Saftkräm med mandelkakor

30 min
Mellanmål Efterrätt
Gör underbar saftkräm på din favoritsaft. Strö lite socker på den varma krämen så bildas inget skinn. Blanda gärna i lite färska bär när den svalnat.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saftkram-med-mandelkakor/

Gör så här

  • Blanda saft, vatten och potatismjöl i en kastrull och koka upp under omrörning.
  • Dra av från värmen när krämen börjar koka och har tjocknat.
  • Häll upp i en skål och låt svalna.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Riv mandelmassan grovt och blanda ner äggvitan.
  • Klicka eller spritsa ut 20 små kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i övre delen av ugnen 6–8 min.
  • Servera krämen med kall mjölk och små mandelkakor.
Klart!

Ingredienser

Konc hallonsaft
3 dl
Vatten
5 dl
Potatismjöl
3 msk
Mandelkakor:
Mandelmassa
100 g
Äggvita
1