Saftig plommonkaka

Saftig plommonkaka

Betyg

(90 st)

En vacker kaka med karamelliserad frukt. Gott med en klick syrlig crème fraiche till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält 50 g smör och blanda med råsocker. Täck botten av en form, ca 24 cm i diameter, med blandningen. Kärna ur plommonen, skär i dem bitar och fördela i botten på formen. Det mönster du gör här kommer sedan att vara toppen på kakan. Vispa 100 g smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljpulver och rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Häll smeten över plommonen och jämna till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan svalna i formen i ca 20 min. Stjälp upp kakan på ett fat. Servera med en klick crème fraiche.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem