Cheesecake med citron

Cheesecake med citron

Betyg

(82 st)

Cheesecake med havrebotten och frisk smak av citron. Denna cheesecake ska helst tillagas dagen innan och stå kallt över natten för bästa resultat.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Havrebotten:

Fyllning:

Garnering:

  • 6 plommon
  • ca 1 dl aprikosmarmelad

Gör så här:

Gör så här:

Gör gärna denna cheesecake dagen innan den ska serveras och låt den stå kallt över natten. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop till en deg och tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör vaniljfrön med citronskal och socker. Tillsätt kvarg, crème fraiche och ägg. Rör till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan svalna. Dela plommonen och lägg på tårtan. Pensla över med smält aprikosmarmelad.

Tips:

Kan räcka till 12 mindre bitar.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem