Cheesecake med citron

Cheesecake med citron

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(38 st)

Cheesecake med havrebotten och frisk smak av citron. Denna cheesecake ska helst tillagas dagen innan och stå kallt över natten för bästa resultat.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Havrebotten:

Fyllning:

Garnering:

  • 6 plommon
  • ca 1 dl aprikosmarmelad

Gör så här

Gör så här

Gör gärna denna cheesecake dagen innan den ska serveras och låt den stå kallt över natten. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop till en deg och tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör vaniljfrön med citronskal och socker. Tillsätt kvarg, crème fraiche och ägg. Rör till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan svalna. Dela plommonen och lägg på tårtan. Pensla över med smält aprikosmarmelad.

Tips:

Kan räcka till 12 mindre bitar.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag