Saftig plommonkaka
1 tim 15 min
Frysbar
•

Fira sensommaren med en saftig plommonkaka där karamelliserade plommon ger både smak och vacker färg. Den mjuka kakan blir härligt fluffig och frukten på toppen karamelliseras under gräddningen och skapar en lätt knaprig yta. Servera gärna med en klick syrlig crème fraiche eller lättvispad grädde för en perfekt balans mellan sötma och syra – en fika eller efterrätt som imponerar på hela familjen.
Ingredienser
150 g | |
Rårörsocker
|
1 dl |
Plommon
|
5 |
Strösocker
|
2 dl |
Ägg
|
2 |
Vetemjöl
|
3 dl |
Bakpulver
|
1½ tsk |
Vaniljsocker
|
1½ tsk |
2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
471 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 4,5 % | 5,2 g |
Fett: | 48,4 % | 25,8 g |
Kolhydrater: | 47,1 % | 54,6 g |

