Saffranstryffel

Saffranstryffel

Betyg

(55 st)

Ljuvlig saffranstryffel med vit choklad och honung som rullas i råsocker. Dessa tryfflar kräver lite planering och framförhållning – men det är det värt. Mums!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

  • rårörsocker

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp grädde, honung, socker och saffran i en kastrull. Hacka chokladen. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Tillsätt smöret och mixa till en slät smet. Fyll smeten i en spritspåse och låt ligga till dagen efter i rumstemperatur. Spritsa ut bollar, ca 3 cm i diameter, på bakplåtspapper. Låt ligga i rumstemperatur 2-3 tim. Forma till runda tryfflar och rulla dem i råsocker. Förvara svalt.

Tips:

Tips! Låt tryfflaran stå i kyl ca 10 min innan du rullar dem så går de lättare att forma.

Så lyckas du med tryffeln

 

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem