Saffranssnittar
30 min
Fika
Frysbar
•

Klassiska kolakakor får en ljuvlig julig twist med saffran – de blir gyllene, mjuka och lätt sega. Perfekta att baka när doften av saffran ska sprida sig i hela hemmet, och extra festliga blir de när du ringlar över saffransglasyr innan kakorna hunnit svalna helt. Kolakakor med saffran passar både på fika, julbord och som små lyxiga gå-bort-presenter. Servera gärna tillsammans med en kopp starkt kaffe, te eller varm choklad för den ultimata stämningen.
Ingredienser
100 g | |
Rårörsocker
|
1 dl |
Ljus sirap
|
2 msk |
Vetemjöl
|
2½ dl |
Vaniljsocker
|
1 msk |
Bakpulver
|
½ tsk |
Saffran à 0,5 g
|
1 pkt |
Flingsalt
|
1 krm |
Saffransglasyr:
Florsocker
|
2 dl |
---|---|
Vatten
|
1½ msk |
Saffran à 0,5 g
|
1 pkt |
Gör så här
Saffransglasyr:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per styck
Energi:
55 kcal
Näringsvärden per styck | |
---|---|
Protein: | 0 g |
Fett: | 2 g |
Kolhydrater: | 9 g |

