Saffranssås

Saffranssås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

En ljuvlig saffranssås där vitt vin och saffran, som kokas ihop, utgör själva grunden. Låt den gärna stå till sig ett par timmar så att smakerna får utvecklas ordentlig.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 2,5 dl

Gör så här

Gör så här

Blanda vin och saffran i en liten kastrull. Sjud försiktigt max 1 min. Låt kallna. Skala och hacka löken. Skiva sellerin tunt. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och ev lite socker. Låt gärna stå i kyl ett par tim innan servering.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 210 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa: