Saffranssås
10 min
Tillbehör
•
En ljuvlig saffranssås där vitt vin och saffran, som kokas ihop, utgör själva grunden. Låt den gärna stå till sig ett par timmar så att smakerna får utvecklas ordentlig.
Ingredienser
|
Vitt vin
|
½ dl |
|---|---|
|
Saffran 0,5 g
|
1 pkt |
| 250 g | |
|
Liten rödlök
|
½ |
|
Stjälk blekselleri
|
1 |
|
Salt och peppar, och ev lite socker
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per dl
Energi:
199 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,8 g |
| Protein: | 25,3 % | 12,4 g |
| Fett: | 46,3 % | 10,4 g |
| Kolhydrater: | 21,6 % | 10,6 g |