Saffranssås

10 min
Saffranssås

En ljuvlig saffranssås där vitt vin och saffran, som kokas ihop, utgör själva grunden. Låt den gärna stå till sig ett par timmar så att smakerna får utvecklas ordentlig.

Ingredienser

Vitt vin
½ dl
Saffran 0,5 g
1 pkt
250 g
Liten rödlök
½
Stjälk blekselleri
1
Salt och peppar, och ev lite socker

Gör så här

  • Blanda vin och saffran i en liten kastrull. Sjud försiktigt max 1 min. Låt kallna.
  • Skala och hacka löken. Skiva sellerin tunt.
  • Blanda alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och ev lite socker.
  • Låt gärna stå i kyl ett par tim innan servering.
Klart!

Näringsvärden, per recept

Energi:

210 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 3 g
https://www.arla.se/recept/saffranssas/