Saffransräkor med apelsin

Saffransräkor med apelsin

Betyg

(45 st)

Saffran passar fint med räkor. Och apelsinen ger det där lilla extra.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg räkor med skal
  • 2 vitlöksklyftor
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ pkt saffran à 0,5 g
  • strimlat skal och saft av ½ apelsin
  • 1 tsk torkad timjan
  • ½ tärning hönsbuljong
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche

Gör så här:

Gör så här:

Skala räkorna. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlöken i smör i en traktörpanna. Tillsätt saffran, strimlat apelsinskal, apelsinsaft, timjan, smulad buljongtärning, peppar och crème fraiche. Låt koka någon minut och lägg sedan i räkorna.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem