Saffranspannkaka från Ljugarn
1 tim
Efterrätt
•

Saffranspannkaka är en traditionell gotländskt recept. Det här är ett gammalt familjerecept som är mycket populärt hos våra gäster säger Jakob Tholsby som driver strandcaféet i Ljugarn.
Ingredienser
Grötris
|
1½ dl |
---|---|
8 dl | |
Saffran à 0.5 g
|
2 pkt |
2 msk | |
Honung
|
4 msk |
Salt
|
1 tsk |
3 dl | |
Ägg
|
4 |
Skållad hackad sötmandel
|
1 dl |
Riven bittermandlar
|
4 |
3 dl | |
Salmbärssylt eller björnbärssylt
|
1 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
390 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 8 g |
Kolhydrater: | 25 g |
Fett: | 29 g |

