Enklaste chokladmoussen

Enklaste chokladmoussen

Betyg

(90 st)

Med bara två ingredienser gör du superenkelt en fluffig chokladmousse som du sen kan toppa med strössel, färska bär eller hackade nötter och frön.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Topping:

  • choklad kulor

Gör så här:

Gör så här:

Värm den syrade grädden i en kastrull. Hacka chokladen och rör ner i den varma syrade grädden under omrörning. Mixa chokladsmeten slät med stavmixer. Låt stå i kyl, helst över natten. Vispa upp chokladmoussen och spritsa eller klicka i glas. Toppa med chokladkulor

Tips:

Den syrade grädden får en perfekt konsistens vispad i desserter. Mjölksyran balanserar upp det söta i chokladen och ger en fräsch modern känsla och smak.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 215 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem