Saffransmousse med vit choklad och mandarin
1 tim 20 min
Efterrätt
•
&format=webp)
Denna saffransmousse är en fin avslutning på middagen och blir extra festlig när du serverar efterrätten i glas. Med fluffig mousse på toppen och kaksmul i botten har du en uppskattad juldessert. Förbered gärna saffransmoussen dagen innan och garnera den med granatäpple, choklad och mynta vid servering.
Ingredienser
Vit choklad
|
100 g |
---|---|
150 g | |
Saffran
|
½ g |
1 dl | |
Clementin
|
1 |
Havrekakor
|
4 |
Granatäppelkärnor
|
4 msk |
---|---|
Finriven vit choklad
|
ev. 50 g |
Färsk mynta
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
460 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 4,4 % | 5 g |
Fett: | 69,8 % | 36,3 g |
Kolhydrater: | 25,8 % | 29,2 g |

