Saffranskladdkaka med hallongrädde

Saffranskladdkaka med hallongrädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(181 st)

Knaprig utanpå och ljuvligt len inuti. Passar utmärkt till julens alla kalas och gillas av både stora och små.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 15 bitar

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt saffran. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Ta från värmen och rör ner övriga ingredienser.
  3. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kan, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 15-17 min. Låt svalna.
  4. Strö ev över lite florsocker. Vispa grädden och blanda med hallon. Servera kakan med hallongrädde.

Tips:

I stället för vaniljpulver kan man använda vit choklad smaksatt med vanilj.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag