Saffranskladdkaka med hallongrädde

Saffranskladdkaka med hallongrädde

35 min
Den här saffranskladdkakan är knaprig utanpå och den vita chokladen gör den härligt kladdig inuti. Lättbakad kaka till julbaket med både söta och syrliga smaker. Servera saffranskladdkakan med hallongrädde och ställ fram under adventsfikat eller som juldessert.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffranskladdkaka-med-hallongradde/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt saffran. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret.
  • Ta från värmen och rör ner övriga ingredienser. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen 15-17 min. Låt svalna. Strö ev över lite florsocker.
  • Vispa grädden och blanda ner hallon. Servera saffranskladdkakan med hallongrädde.
Klart!

I stället för vaniljpulver kan man använda vit choklad smaksatt med vanilj.

Energi:

270 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 19 g

Ingredienser

150 g
Saffran, 0,5 g
1 pkt
Vit choklad
150 g
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Vaniljpulver
1 krm
Hallongrädde:
2 dl
Hallon
125 g