Saffranskladdkaka med hallongrädde

Saffranskladdkaka med hallongrädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(121 st)

Knaprig utanpå och ljuvligt len inuti. Passar utmärkt till julens alla kalas och gillas av både stora och små.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt saffran. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Ta från värmen och rör ner övriga ingredienser. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kan, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 15-17 min. Låt svalna. Strö ev över lite florsocker. Vispa grädden och blanda med hallon. Servera kakan med hallongrädde. Tips! I stället för vaniljpulver kan man använda vit choklad smaksatt med vanilj.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem