Saffranskaka med päron

50 min Efterrätt
Frysbar
Saffranskaka med päron

Denna läckra saffranskaka med kvarg och päron passar utmärkt att bjuda på under årets mörkare och kallare månader. Prova även att byta ut päron mot äpplen, även det smakar ljuvligt!

Ingredienser

Smuldeg:

125 g
Vetemjöl
3 dl
Strösocker
1¼ dl
Vaniljsocker
1 msk
Bakpulver
1 tsk
Bikarbonat
1 tsk

Kvargfyllning:

250 g
Strösocker
½ dl
Saffran à 0.5 g
1 pkt
Ägg
1
Vaniljsocker
1 tsk
Konserverade päron
150 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Rör ihop alla ingredienser till smuldegen. Blanda alla ingredienser till kvargfyllningen. Skär päronen i skivor.
  • Lägg hälften av smuldegen i formen. Klicka på kvargfyllningen. Fördela päronen på fyllningen och toppa med resten av smuldegen.
  • Baka i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Servera gärna med en klick vispad grädde.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

190 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/saffranskaka-med-paron/