Saffranskaka med mandelmassa

Saffranskaka med mandelmassa

Betyg

(29 st)

En extra god saffranskaka att fresta med i advent, riktigt saftig med fyllning av mandelmassa.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 3 st

Fyllning:

Pensling:

  • 1 ägg

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Rör ihop mandelmassa, russin och smör till en kräm. Arbeta ihop saffransdegen på mjölat bakbord och dela den i tre delar. Kavla ut varje del till en rund kaka, ca 25 cm i diameter. Lägg dem på smorda plåtar. Bred på krämen men lämna 2-3 cm runt kanterna. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Strö mandel över kakan. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kallna på galler.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem