Saffranskaka med mandelmassa
Fika
Frysbar
•
En extra god saffranskaka att fresta med i advent, riktigt saftig med fyllning av mandelmassa.
Ingredienser
|
Jäst
|
50 g |
|---|---|
| 100 g | |
| 5 dl | |
| 250 g | |
|
Saffran à 0,5 g
|
2 pkt |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Vetemjöl
|
ca 17 dl |
Fyllning:
|
Riven mandelmassa
|
300 g |
|---|---|
|
Russin
|
1½ dl |
| 150 g | |
|
Mandelspån
|
50 g |
Pensling:
|
Ägg
|
1 |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det går bra att byta 250 g Arla Köket Kesella® kvarg mot 2 dl Arla Ko® Gräddfil eller 2 dl Arla Köket® Matyoghurt.
Näringsvärden, per st
Energi:
2858 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 20,7 g |
| Protein: | 8,7 % | 61,2 g |
| Fett: | 37,6 % | 121,6 g |
| Kolhydrater: | 53,7 % | 377,6 g |