Saffransgul chokladmousse med apelsinsallad

Saffransgul chokladmousse med apelsinsallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(47 st)

Gyllene dessert i två smakliga delar - lenaste mousse och söta apelsinskivor.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Apelsinsallad:

  • 4 apelsiner
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl apelsinjuice

Gör så här:

Gör så här:

Vispa grädden med saffran. Smält chokladen i bitar på svag värme i vattenbad så att den precis smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kvarg och sist grädden. Häll upp moussen i glas. Låt glasen stå i kyl ca 1 tim. Skala det yttersta skalet av en apelsin med potatisskalare. Strimla skalet. Skala och skiva apelsinerna. Smält sockret i en stekpanna tills det blir ljusbrunt. Rör försiktigt i juice och apelsinskal och rör tills sockret smält. Häll såsen över apelsinerna. Servera apelsinsalladen till moussen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem