Saffransgrottor

Saffransgrottor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(83 st)

Saffransgrottor är en gyllene variant på våra älskade hallongrottor. Hjortronsylt passar bra i saffransgrottorna.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 25 st

  • 1 pkt saffran à 0,5 g
  • 1 tsk hett vatten
  • 200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt Normalsaltat 82%
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl sylt, t ex aprikos eller hjortron

Gör så här:

Gör så här:

Blanda saffran och vatten i en bunke. Till- sätt smör och socker och vispa luftigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta in det i smörblandningen till en smidig deg. Forma till en längd och låt vila i ca 15 min. Sätt ugnen på 175°. Dela längden i 25 bitar och rulla till runda kulor. Lägg dem i småbrödsformar och gör en fördjupning i mitten. Klicka i sylt. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt svalna.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 120 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem