Saffransgrottor

Saffransgrottor

1 tim
Går att frysa
Saffransgrottor är en gyllene variant på våra älskade hallongrottor. Hjortronsylt passar bra i saffransgrottorna.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffransgrottor/

Gör så här

  • Blanda saffran och vatten i en bunke. Tillsätt smör och socker och vispa luftigt.
  • Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta in det i smörblandningen till en smidig deg.
  • Forma till en längd och låt vila i ca 15 min.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Dela längden i 25 bitar och rulla till runda kulor.
  • Lägg dem i småbrödsformar och gör en fördjupning i mitten. Klicka i sylt.
  • Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt svalna.
Klart!
Energi:

120 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Saffran à 0,5 g
1 pkt
Hett vatten
1 tsk
200 g
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
4 dl
Potatismjöl
½ dl
Bakpulver
1 tsk
Vaniljsocker
1 msk
Sylt, t ex aprikos eller hjortron
1 dl