Saffransfudge med pistagenötter

1 tim
Arbetstid: 30 min
Saffransfudge med pistagenötter

Smörigt len saffransfudge som bara smälter i munnen tillsammans med krispiga pistagenötter. Kan det bli ljuvligare? Gott och annorlunda julgodis som är perfekt till glöggen eller adventsfikat.

Ingredienser

Strösocker
5 dl
3 dl
1½ dl
Ljus sirap
3 msk
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Pistagenötter
1½ dl
Vit choklad
100 g
50 g

Gör så här

  • Klä en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm.
  • Häll alla ingredienser utom nötter, choklad och smör i en kastrull.
  • Koka utan lock på svag värme tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 117°.
  • Dra kastrullen från värmen och låt svalna något.
  • Grovhacka nötterna och chokladen. Skär smöret i kuber.
  • Rör i nötter, choklad och smör. Rör tills choklad och smör smält helt.
  • Häll smeten i formen och låt stelna. Skär i bitar. Förvara svalt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

158 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,3 g
Protein: 3,1 % 1,2 g
Fett: 46,6 % 8,3 g
Kolhydrater: 50,3 % 19,5 g
Saffransfudge med pistagenötter
Video Bästa fudgetipsen

Gör julens härligaste fudge! Vi visar hur, steg för steg.

https://www.arla.se/recept/saffransfudge-med-pistagenotter/