Saffransbullar med vanilj
4 tim
•
Arbetstid: 40 min
Frysbar
•
När doften av nybakade saffransbullar med vanilj sprider sig i köket är julen nära. Här möts saffran, smör, kardemumma och vanilj i en oemotståndlig kombination som gör bullarna mjuka, saftiga och alldeles ljuvliga.
Nytt
Ingredienser
|
Saffran à 0,5 g
|
2 pkt |
|---|---|
|
Hett vatten
|
1 msk |
|
Jäst
|
50 g |
| 5 dl | |
|
Kardemummakärnor
|
1 tsk |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Vetemjöl, ca 1 kg
|
ca 17 dl |
| 250 g | |
|
Salt
|
½ tsk |
Fyllning:
| 250 g | |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Vaniljsocker
|
1 msk |
Sockerlag:
|
Strösocker
|
2 dl |
|---|---|
|
Vatten
|
1 dl |
Pensling:
|
Ägg
|
1 |
|---|---|
|
Salt
|
2 krm |
Gör så här
Fyllning:
Utbakning:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
325 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,3 g |
| Protein: | 5 % | 4 g |
| Fett: | 41,7 % | 15,3 g |
| Kolhydrater: | 53,3 % | 42,6 g |