Minisemlor med saffran- och apelsinfyllning

Minisemlor med saffran- och apelsinfyllning

Betyg

(10 st)

Minisemlor med uppfriskande apelsin i mandelmassan och lätt ton av saffran i grädden. Våra minisemlor är perfekta munsbitar att bjuda till fikat.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 60 st

Saffransgrädde

Apelsinfyllning

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Häll den över jästen och rör om. Tillsätt smör, ägg, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl blandat med hjorthornssalt. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 50 min. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 60 små bitar och rulla till runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med ägg och grädda i mitten av ugnen 4-6 min. Blanda ingredienserna till saffransgrädden i en bunke. Låt stå i kyl ca 20 min. Skär av ett litet lock på varje bulle och gröp ur en del av inkråmet. Blanda inkråmet med mandelmassa, apelsinskal och saft. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och spritsa eller klicka på semlorna. Lägg på locken och sikta över florsocker.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 125 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem