Sachertårta
Dessert
Fika
Frysbar
•
&format=webp)
Sachertårta, den legendariska chokladkakan som har tagit sig runt i världen. Sachertårtan uppfanns av den unge kocklärlingen Frans Sacher 1832. Under många år har det varit en tvist om var i Wien i Österrike den ursprungliga sachertårtan serveras. Huruvida tvisten är avgjord är okänt, men denna tårta är i alla fall alldeles underbar!

Ingredienser
200 g | |
Mörk choklad
|
200 g |
Ägg
|
3 |
Strösocker
|
2 dl |
Vetemjöl
|
2 dl |
Salt
|
1 krm |
Fyllning:
Aprikosmarmelad eller aprikospuré
|
2 dl |
---|
Garnering:
Mörk choklad
|
200 g |
---|---|
Matolja
|
1 msk |
Till servering:
3 dl | |
Kakao
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
483 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 4,9 % | 5,8 g |
Fett: | 52,4 % | 28,6 g |
Kolhydrater: | 42,7 % | 50,8 g |

