Sachertårta
Dessert
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
Sachertårta, den legendariska chokladkakan som har tagit sig runt i världen. Sachertårtan uppfanns av den unge kocklärlingen Frans Sacher 1832. Under många år har det varit en tvist om var i Wien i Österrike den ursprungliga sachertårtan serveras. Huruvida tvisten är avgjord är okänt, men denna tårta är i alla fall alldeles underbar!
Ingredienser
| 200 g | |
|
Mörk choklad
|
200 g |
|
Ägg
|
3 |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|
Salt
|
1 krm |
Fyllning:
|
Aprikosmarmelad eller aprikospuré
|
2 dl |
|---|
Garnering:
|
Mörk choklad
|
200 g |
|---|---|
|
Matolja
|
1 msk |
Till servering:
| 3 dl | |
|
Kakao
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
483 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,5 g |
| Protein: | 4,9 % | 5,8 g |
| Fett: | 52,4 % | 28,6 g |
| Kolhydrater: | 42,7 % | 50,8 g |