Rotmos

3 tim Huvudrätt Middag
Rotmos

Rotmos är en klassiker som är ett måste till fläsklägg, oxbringa eller varför inte till falukorven. Använd gärna mjölig potatis som är lättare att mosa.

Ingredienser

Kålrot
1
Morötter
2
Potatis
750 g
50 g
Salt
1 tsk
Grönsaksbuljong
2 dl
Hackad bladpersilja
½ dl

Gör så här

  • Skala kålrot och morötter och skär i grova bitar. Lägg kålrot och morötter i en kastrull, täck med vatten och koka ca 30 min.
  • Skala potatisen och skär i bitar, lägg i kastrullen. Koka ytterligare ca 15 min. Häll av vattnet. Mosa ihop med smör. Salta och späd med buljong. Toppa med persilja.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

270 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/rotmos/