Rotfrukter i ugn

45 min Tillbehör
Rotfrukter i ugn

Dessa rotfrukter i ugn är underbart goda. Ta de rotfrukter du tycker bäst om. Vi ugnsbakar dessa med grädde, färska örter och krämig gorgonzola. För gott att avstå ifrån!

Ingredienser

Blandade rotfrukter t ex morötter, palsternackor, rödbeta och rotselleri
1 kg
Flingsalt
2 tsk
Färsk rosmarin, hackad
½ msk
2½ dl
Falbygdens® Gorgonzola
100 g
Svartpeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Lägg rotfrukterna i en ugnssäker form. Salta och strö över rosmarin.
  • Häll på grädde och smula över gorgonzola. Strö över lite nymalen svartpeppar.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

335 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6 g
Protein: 10,6 % 8,7 g
Fett: 66,2 % 25,1 g
Kolhydrater: 23,2 % 19,1 g
https://www.arla.se/recept/rotfrukter-i-ugn/