Rostbiff med syltade kantareller och senapskräm

Rostbiff med syltade kantareller och senapskräm

Betyg

(11 st)

En matig och enkel förrätt med rostbiff och ljuvliga kantareller. Till servering föreslår vi krispigt rostade brödskivor och en klick av den goda senapskrämen toppat med havtorn.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 100 g skivad rostbiff

Syltad svamp:

  • 3 msk honung
  • 1 msk rättika
  • 2 salladslökar
  • 150 g kantareller
  • 1 msk rapsolja
  • salt och peppar

Senapskräm:

  • 1 dl havtorn
  • 1 msk florsocker
  • 1 baguette

Gör så här:

Gör så här:

Smält honungen med ättikan i en kastrull Strimla salladslökarna. Fräs kantarellerna i oljan, tillsätt löken och honungslagen, smaka av med salt och peppar. Låt kallna. Blanda smetana och senap. Sätt ugnen på 150°. Skär baguetten i tunna skivor och rosta i övre delen av ugnen ca 5 min, så de blir krispiga. Blanda försiktigt havtorn och florsocker. Servera rostbiffen med kantareller, senapskräm, havtorn och rostad baguette.

Tips:

Har du inte färska kantareller så använd torkad, fryst eller konserverad.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem