Rostbiff med syltade kantareller och senapskräm

Rostbiff med syltade kantareller och senapskräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(11 st)

En matig och enkel förrätt med rostbiff och ljuvliga kantareller. Till servering föreslår vi krispigt rostade brödskivor och en klick av den goda senapskrämen toppat med havtorn.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 100 g skivad rostbiff

Syltad svamp:

  • 3 msk honung
  • 1 msk rättika
  • 2 salladslökar
  • 150 g kantareller
  • 1 msk rapsolja
  • salt och peppar

Senapskräm:

  • 1 dl havtorn
  • 1 msk florsocker
  • 1 baguette

Gör så här:

Gör så här:

Smält honungen med ättikan i en kastrull Strimla salladslökarna. Fräs kantarellerna i oljan, tillsätt löken och honungslagen, smaka av med salt och peppar. Låt kallna. Blanda smetana och senap. Sätt ugnen på 150°. Skär baguetten i tunna skivor och rosta i övre delen av ugnen ca 5 min, så de blir krispiga. Blanda försiktigt havtorn och florsocker. Servera rostbiffen med kantareller, senapskräm, havtorn och rostad baguette.

Tips:

Har du inte färska kantareller så använd torkad, fryst eller konserverad.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem