Rostade kikärtor i airfryer
Budget Nytt

Rostade kikärtor i airfryer

Förrätt
Rostade kikärtor i airfryer serverade med vitostdipp! Vi har smaksatt dessa kikärtor med vitlök, cayenne och rosmarin. De rostas krispiga i airfryer och serveras sedan med en smakrik ostdipp gjord på vitost och färsk basilika. Gott som snacks eller som tillbehör!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Häll av och skölj kikärterna. Torka dem torra med hushållspapper.
  • Blanda majsstärkelse, vitlökspulver, cayennepeppar och salt i en skål.
  • Tillsätt kikärterna i kryddblandningen och blanda väl. Rör ner smör-&rapsolja.
  • Häll kikärterna på gallret i airfryern. Strö färsk rosmarin över ärterna och rosta dem på 180° ca 15 min.
  • Skaka korgen några gånger under tillagningen.
Ostkräm:
  • Mixa ost och basilika i en matberedare till en slät kräm.
Servering:
  • Bred ut ostkrämen på ett fat. Strö över rostade kikärter.
  • Strö ev över lite flingsalt och servera direkt.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

202 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Kokta kikärter à 400 g
1 burk
Majsstärkelse
1 msk
Vitlökspulver
1 tsk
Cayennepeppar
½ tsk
Flingsalt
1 tsk
1 msk
Färsk rosmarin, repade blad
1 kvist
Ostkräm:
150 g
Färsk basilika
1 kruka