Marockansk kycklinggryta med pitabröd
40 min
Huvudrätt
Går att frysa
•
Sötman i grönsaksyoghurten balanserar upp denna syrliga och mustiga gryta. Ingredienslistan är lång men eftersom det mest är kryddor så går grytan snabbt att laga. Servera varmt flatbröd eller couscous till.
Känt från Matkanalen
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
483 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 32 g |
Kolhydrater: | 53 g |
Fett: | 14 g |
Ingredienser
Kycklinglårfilé
|
400 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
1 msk | |
Salt
|
2 tsk |
Malen kanel
|
1 tsk |
Malen ancho chili
|
1 tsk |
Malen koriander
|
2 tsk |
Malen spiskummin
|
2 tsk |
Paprikapulver
|
2 tsk |
Vatten
|
4 dl |
Kikärter à 400 g
|
1 burk |
Kycklingfond
|
1 msk |
Konserverade hela tomater à 400 g
|
1 burk |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Till servering:
2 dl | |
Bladpersilja
|
25 g |
Pitabröd
|
4 |