Marockansk kycklinggryta med grönsaksyoghurt

Marockansk kycklinggryta med grönsaksyoghurt

Betyg

(2 st)

40 min

Sötman i grönsaksyoghurten balanserar upp den syrliga och mustiga grytan. Ingredienslistan är lång men eftersom det mest är kryddor så går grytan snabbt att laga. Servera varmt flatbröd eller couscous till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ancho chili
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2½ dl vatten
  • 1 burk kikärter à 400 g
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 burk konserverade hela tomater à 400 g

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Skär kycklingen i bitar. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör-&rapsolja ca 5 min i en kastrull Tillsätt kyckling, salt och alla kryddor och fräs ytterligare ca 2 min under omrörning. Tillsätt 1 dl vatten och rör om. Häll av och skölj kikärterna. Tillsätt fond, kikärter, tomat och 1,5 dl vatten. Låt sjuda ca 15 min tills kycklingen är klar. Rör om då och då och tillsätt ev lite mer vatten. Garnera med bladpersilja och servera med grönsaksyoghurt och varmt pitabröd.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem