Marockansk kycklinggryta med pitabröd

Marockansk kycklinggryta med pitabröd

40 min Huvudrätt
Sötman i grönsaksyoghurten balanserar upp denna syrliga och mustiga gryta. Ingredienslistan är lång men eftersom det mest är kryddor så går grytan snabbt att laga. Servera varmt flatbröd eller couscous till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/marockansk-kycklinggryta-med-gronsaksyoghurt/

Gör så här

  • Skär kycklingen i bitar. Skala och finhacka löken.
  • Fräs den mjuk i smör-&rapsolja ca 5 min i en gryta. Tillsätt kyckling, salt och alla kryddor och fräs ytterligare ca 2 min under omrörning. Tillsätt 1 dl vatten och rör om.
  • Häll av och skölj kikärterna. Rör ner fond, kikärter, tomat och resten av vattnet i grytan. Låt sjuda ca 20 min tills kycklingen är klar. Rör om då och då. Tillsätt citron och smaka av med salt.
  • Garnera med bladpersilja och servera med matyoghurt och varmt pitabröd.
Klart!
Energi:

483 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Kycklinglårfilé
400 g
Gul lök
1
1 msk
Salt
2 tsk
Malen kanel
1 tsk
Malen ancho chili
1 tsk
Malen koriander
2 tsk
Malen spiskummin
2 tsk
Paprikapulver
2 tsk
Vatten
4 dl
Kikärter à 400 g
1 burk
Kycklingfond
1 msk
Konserverade hela tomater à 400 g
1 burk
Citron, finrivet skal och saft
1
Till servering:
2 dl
Bladpersilja
25 g
Pitabröd
4