Rostad tomatsoppa
35 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
När tomaterna rostas i ugn blir de extra smakrika och söta. Passa på att kika i grönsakslådan och lägg till grönsaker som börjar se lite deppiga ut. Underbart gott att avnjuta denna rostade tomatsoppa med grovt rågbröd.
Ingredienser
Tomater
|
1 kg |
---|---|
Röda paprikor
|
2 |
Färsk röd chili
|
1 |
Gul lök
|
1 |
Zucchini
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
4 |
Tomatpuré
|
2 msk |
Olivolja
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Vatten
|
5 dl |
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
2 dl | |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Pesto
|
2 msk |
---|---|
Färsk timjan
|
3 kvistar |
Kallpressad olivolja
|
1 msk |
Danskt rågbröd
|
4 skivor |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
415 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8,4 g |
Protein: | 8,4 % | 8,6 g |
Fett: | 60,8 % | 28,5 g |
Kolhydrater: | 30,8 % | 31,4 g |

