Rostad sötpotatis med spenatpestokräm

Rostad sötpotatis med spenatpestokräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(56 st)

En matig vegetarisk rätt med sötpotatis, rostade nötter som serveras med en smakrik kräm på lagrad ost och färsk spenat.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Spenatpestokräm:

  • 40 g babyspenat
  • 50 g rödbetsgroddar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Tvätta och klyfta sötpotatisen. Lägg den och nötterna i en långpanna. Salta och pensla med smör-&rapsolja. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.

Spenatpestokräm:

Mixa nötterna fint i en matberedare. Riv osten. Blanda ner ost, kvarg, spenat och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Servera sötpotatisen med krämen, spenat och rödbetsgroddar.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 835 kcal
  • Protein: 25 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Fett: 50 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem