Rostad sötpotatis med spenatpestokräm

Rostad sötpotatis med spenatpestokräm

1 tim Huvudrätt
En underbar vegetarisk rätt med sötpotatis, rostade nötter och rödbetsgroddar. Serveras med en smakrik kräm på lagrad ost och färsk spenat.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Tvätta och klyfta potatisen. Lägg i en långpanna. Blanda med smör-&rapsolja och salta.
  • Rosta i mitten av ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk.
Spenatpestokräm:
  • Riv osten.
  • Mixa nötterna fint i en matberedare.
  • Blanda ner ost, kvarg, spenat och vitlök. Mixa till en kräm och smaka av med salt och peppar.
  • Servera sötpotatis med pestokräm, hasselnötter, spenat och rödbetsgroddar.
Klart!
Energi:

835 kcal

Protein: 25 g
Kolhydrater: 71 g
Fett: 50 g

Ingredienser

Sötpotatis
1 kg
Salt
1 tsk
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
2 msk
Spenatpestokräm:
100 g
Rostade hasselnötter
2 dl
250 g
Babyspenat
100 g
Grovhackad vitlöksklyfta
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Rostade hasselnötter
1 dl
Babyspenat
40 g
Rödbetsgroddar
50 g