Rostad sötpotatis med spenatpestokräm

Rostad sötpotatis med spenatpestokräm

Betyg

(56 st)

En matig vegetarisk rätt med sötpotatis, rostade nötter som serveras med en smakrik kräm på lagrad ost och färsk spenat.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Spenatpestokräm:

  • 40 g babyspenat
  • 50 g rödbetsgroddar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Tvätta och klyfta sötpotatisen. Lägg den och nötterna i en långpanna. Salta och pensla med smör-&rapsolja. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.

Spenatpestokräm:

Mixa nötterna fint i en matberedare. Riv osten. Blanda ner ost, kvarg, spenat och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Servera sötpotatisen med krämen, spenat och rödbetsgroddar.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 835 kcal
  • Protein: 25 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Fett: 50 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem