Rostad sötpotatis med spenatpestokräm
1 tim
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En underbar vegetarisk rätt med sötpotatis, rostade nötter och rödbetsgroddar. Serveras med en smakrik kräm på lagrad ost och färsk spenat.
Ingredienser
|
Sötpotatis
|
1 kg |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
2 msk |
Spenatpestokräm:
| 100 g | |
|
Rostade hasselnötter
|
2 dl |
| 250 g | |
|
Babyspenat
|
100 g |
|
Grovhackad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Rostade hasselnötter
|
1 dl |
|---|---|
|
Babyspenat
|
40 g |
|
Rödbetsgroddar
|
50 g |
Gör så här
Spenatpestokräm:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
763 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 15,7 g |
| Protein: | 12,6 % | 23,7 g |
| Fett: | 60,4 % | 52,1 g |
| Kolhydrater: | 27 % | 50,6 g |