Rostad sötpotatis med spenatpestokräm
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
En underbar vegetarisk rätt med sötpotatis, rostade nötter och rödbetsgroddar. Serveras med en smakrik kräm på lagrad ost och färsk spenat.
Ingredienser
Sötpotatis
|
1 kg |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
2 msk |
Spenatpestokräm:
100 g | |
Rostade hasselnötter
|
2 dl |
250 g | |
Babyspenat
|
100 g |
Grovhackad vitlöksklyfta
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Rostade hasselnötter
|
1 dl |
---|---|
Babyspenat
|
40 g |
Rödbetsgroddar
|
50 g |
Gör så här
Spenatpestokräm:
Näringsvärden, per port
Energi:
835 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 25 g |
Kolhydrater: | 71 g |
Fett: | 50 g |

