Rostad sötpotatis med spenatpestokräm

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Rostad sötpotatis med spenatpestokräm

En underbar vegetarisk rätt med sötpotatis, rostade nötter och rödbetsgroddar. Serveras med en smakrik kräm på lagrad ost och färsk spenat.

Ingredienser

Sötpotatis
1 kg
Salt
1 tsk
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
2 msk

Spenatpestokräm:

100 g
Rostade hasselnötter
2 dl
250 g
Babyspenat
100 g
Grovhackad vitlöksklyfta
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Rostade hasselnötter
1 dl
Babyspenat
40 g
Rödbetsgroddar
50 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Tvätta och klyfta potatisen. Lägg i en långpanna. Blanda med smör-&rapsolja och salta.
  • Rosta i mitten av ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk.

Spenatpestokräm:

  • Riv osten.
  • Mixa nötterna fint i en matberedare.
  • Blanda ner ost, kvarg, spenat och vitlök. Mixa till en kräm och smaka av med salt och peppar.
  • Servera sötpotatis med pestokräm, hasselnötter, spenat och rödbetsgroddar.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

835 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 25 g
Kolhydrater: 71 g
Fett: 50 g
https://www.arla.se/recept/rostad-sotpotatis-med-spenatpestokram/