Rostad skinkcrisp

Rostad skinkcrisp

Buffé
Detta rostade skinkkrisp är mycket gott att strö över en rykande het svamp- eller rotfruktssoppa. Det passar även bra att strö över en sallad. Kantskär brödet och skär i bitar. Hetta upp oljan i en panna. Lägg i skinkan och rosta den under omrörning tills den blir spröd. Tillsätt bröd och fänkål och rosta tills brödet blivit krispigt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rostad-skinkcrisp/

Gör så här

  • Skär skinkan i ½ -1 cm breda strimlor. Kantskär och dela brödet i 1 cm stora bitar. Hetta upp oljan i en panna. Lägg i skinkan och rosta den under omrörning tills den blir spröd. Tillsätt bröd och fänkål och rosta tills brödet blivit krispigt.
Klart!
Energi:

205 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Lufttorkad skinka
100 g
Surdegsbröd
150 g
Hela fänkålsfrön
½ tsk
Rapsolja
1½ tsk