Rostad pumpa med brysselkål och brynt mandelsmör

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Rostad pumpa med brysselkål och brynt mandelsmör

Fantastisk grönsaksrätt med fyllig smak. Mandelsmöret blir pricken över i.

Ingredienser

Pumpa t ex hokkaidopumpa
1⅕ kg
1 dl
Citron
rivet skal av 1
100 g
Hackad mandel
50 g
Brysselkål
300 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Skala och klyfta pumpan. Rosta den i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Lägg undan 4 fina klyftor för 4 port och krossa resten tillsammans med crème fraiche och citronskal.
  • Bryn smöret på svag värme i en liten stekpanna eller kastrull. Fräs mandeln i smöret några min.
  • Ansa kålen och koka den i saltat vatten 2–3 min. Kyl snabbt i kallt vatten. Dela och värm den i mandelsmöret.
  • Lägg pumpakrosset och kålen på pumpaklyftorna och slå över smöret. Garnera ev med kålblad.
Klart!

Den rostade pumpan är god till stekt eller grillad kycklingfilé.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

450 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 36 g
Video Brynt smör – så gör du

Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

https://www.arla.se/recept/rostad-pumpa-med-brysselkal-och-brynt-mandelsmor/