Ugnsrostad pumpa

Ugnsrostad pumpa

Betyg

(50 st)

Ugnsrostad pumpa är ett lite ovanligt tillbehör till söndagsmiddagen. Passar också på buffébordet eller som förrätt med en klick smetana. Mycket gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Halvera och skrapa ur fibertrådar och frön från pumpan, skär den i 8 klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stöt chiliflakes, spiskummin och flingsalt lätt i en mortel och blanda med smör-&rapsolja. Pensla pumpan med blandningen. Toppa med pumpakärnor. Rosta i mitten av ugnen ca 30 min tills pumpan känns mjuk. Servera varma eller ljumma.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 210 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem