Ugnsrostad pumpa

Ugnsrostad pumpa

45 min
Buffé Förrätt
Ugnsrostad pumpa är ett lite ovanligt tillbehör till söndagsmiddagen. Passar också på buffébordet eller som förrätt med en klick smetana. Mycket gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnsrostad-pumpa/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Halvera och skrapa ur fibertrådar och frön från pumpan, skär den i 8 klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Stöt chiliflakes, spiskummin och flingsalt lätt i en mortel och blanda med smör-&rapsolja. Pensla pumpan med blandningen. Toppa med pumpakärnor.
  • Rosta i mitten av ugnen ca 30 min tills pumpan känns mjuk. Servera varma eller ljumma.
Klart!
Energi:

210 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Pumpa t ex butternut eller muscat
1 kg
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
½ dl
Chili flakes
½ tsk
Hel spiskummin
1 tsk
Flingsalt
2 tsk
Pumpakärnor
1 dl