Pumpapaj med vitost
Går att frysa
•
Pumpan ger pajens fyllning en liten söt smak vilket passar fint till den salta vitosten och kryddiga salvian. Toppa gärna med knapriga rostade hasselnötter och färska örter. Pumpapajen blir perfekt på höstens alla kalas.
Carolina Soudah
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
595 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 14 g |
Kolhydrater: | 26 g |
Fett: | 47 g |
Ingredienser
150 g | |
Vetemjöl
|
3 dl |
Kallt vatten
|
1 msk |
Fyllning:
Skalad butternutpumpa eller muscat
|
400 g |
---|---|
50 g | |
1 dl | |
Ägg
|
3 |
Strimlad färsk salvia eller 1 tsk torkad
|
1 msk |
Salt
|
½ tsk |
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
200 g | |
Rostade hasselnötter, grovhackade
|
½ dl |
Färska örter, till garnering
|