Rostad müsli med kokos och tranbär

1 tim 15 min
Arbetstid: 15 min
Brunch Frukost Mellanmål Tillbehör
Rostad müsli med kokos och tranbär

Müsli som man gjort själv är extra god! Lyx till vardags och gott till fil eller yoghurt.

Ingredienser

Mandel
2 dl
Rågflingor
5 dl
Kokosflingor
2 dl
Quinoapuffar
3 dl
Linfrön
1 dl
Melonkärnor
2 dl
1 msk
Äppeljuice
½ dl
Flytande honung
1 msk
Torkade tranbär
3 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Grovhacka mandeln. Blanda med rågflingor, kokos, puffar, linfrö och melonkärnor i en bunke.
  • Tillsätt smör-&rapsolja, äppeljuice och honung. Blanda ihop allt väl.
  • Fördela müslin på två plåtar. Rosta i omgångar i mitten av ugnen 15–20 min tills den fått fin färg.
  • Vänd runt flera gånger, framförallt mot slutet. Låt kallna. Blanda ner tranbären.
  • Förvara i burk med tättslutande lock.
Markera receptet som tillagat

Quinoapuffar kan bytas ut mot dinkelpuffar. Melonkärnorna kan bytas ut mot solroskärnor.

Näringsvärden, per liter

Energi:

2307 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per liter
Fiber: - 73,1 g
Protein: 14 % 79,7 g
Fett: 59,8 % 155,8 g
Kolhydrater: 26,2 % 148,9 g
https://www.arla.se/recept/rostad-musli-med-kokos-och-tranbar/