Rostad morotshummus
45 min
Buffé
•
&format=webp)
Hummus tröttnar man aldrig på eftersom den kan varieras i det oändliga. Den här får fin färg av morötterna, som får en söt och djup smak när de rostas i ugnen. Sötman balanseras så klart med en klick yoghurt.
Ingredienser
Morot
|
300 g |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
2 msk | |
Pressad citron
|
2 msk |
Salt
|
½ tsk |
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
Sesamfrön
|
1 msk |
Malen spiskummin
|
½ tsk |
Tahini
|
2 msk |
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per dl
Energi:
222 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,1 g |
Protein: | 8,8 % | 4,8 g |
Fett: | 72,7 % | 18,3 g |
Kolhydrater: | 18,5 % | 10,1 g |

