Rostad morotshummus

45 min Buffé
Rostad morotshummus

Hummus tröttnar man aldrig på eftersom den kan varieras i det oändliga. Den här får fin färg av morötterna, som får en söt och djup smak när de rostas i ugnen. Sötman balanseras så klart med en klick yoghurt.

Ingredienser

Morot
300 g
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Pressad citron
2 msk
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar
1 krm
Sesamfrön
1 msk
Malen spiskummin
½ tsk
Tahini
2 msk
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Skala och skär morötter och vitlök i små bitar. Lägg i en ugnssäker form och blanda med smör, lite av citronsaften, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 30 min tills morötterna är mjuka.
  • Rosta sesamfrön och spiskummin i en torr, varm stekpanna.
  • Mixa morötterna med tahini, citronsaft och yoghurt.
  • Toppa hummusen med sesamfröna och spiskumminen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

222 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 4,1 g
Protein: 8,8 % 4,8 g
Fett: 72,7 % 18,3 g
Kolhydrater: 18,5 % 10,1 g
https://www.arla.se/recept/rostad-morotshummus/