Rostad morotshummus

45 min Buffé
Rostad morotshummus

Hummus tröttnar man aldrig på eftersom den kan varieras i det oändliga. Den här får fin färg av morötterna, som får en söt och djup smak när de rostas i ugnen. Sötman balanseras så klart med en klick yoghurt.

Ingredienser

Morot
300 g
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Pressad citron
2 msk
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar
1 krm
Sesamfrön
1 msk
Malen spiskummin
½ tsk
Tahini
2 msk
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Skala och skär morötter och vitlök i små bitar. Lägg i en ugnssäker form och blanda med smör, lite av citronsaften, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 30 min tills morötterna är mjuka.
  • Rosta sesamfrön och spiskummin i en torr, varm stekpanna.
  • Mixa morötterna med tahini, citronsaft och yoghurt.
  • Toppa hummusen med sesamfröna och spiskumminen.
Klart!

Näringsvärden, per recept

Energi:

480 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 35 g
https://www.arla.se/recept/rostad-morotshummus/