Kyckling med dukkah och rostade rotfrukter

Kyckling med dukkah och rostade rotfrukter

Dukkah är en kryddig egyptisk nöt- och fröblandning med koriander. Gör en stor sats och ha på jobbet – perfekt att strössla på sallader, cottage cheese-mackor eller äggrätter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-dukkah-och-rostade-rotfrukter/

Gör så här

  • Mortla ingredienserna till dukkah och rosta i en torr varm stekpanna.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala och skär rotfrukterna i bitar, ca 3x3 cm. Lägg dem i en ugnssäker form, salta och peppra.
  • Ringla över smör-&rapsolja och rör om. Rosta i mitten av ugnen ca 40 min.
  • Skär kycklingen bitar. Salta stek dem i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 10 min. Pressa över citron och tillsätt harissa.
  • Servera kycklingen med rotfrukter och cottage cheese.
  • Strö över dukkah.
Klart!

Spara dukkah strösslet som blir över i en burk med lock.

Ingredienser

Kycklinglårfilé
500 g
Salt
1 krm
1 msk
Citron
½
Harissa
1 tsk
Dukkah:
Chili flakes
2 tsk
Sesamfrön
2 msk
Pumpakärnor
2 msk
Hackde hasselnötter
4 msk
Hackd sötmandel
4 msk
Korianderfrön
2 tsk
Salt
2 krm
Blandade rotfrukter, t ex potatis, jordärtskockor, morötter
1 kg
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
1 msk
150 g