Kyckling med dukkah och rostade rotfrukter

Kyckling med dukkah och rostade rotfrukter

Betyg

(3 st)

40 min

Dukkah är en kryddig egyptisk nöt- och fröblandning med koriander. Gör en stor sats och ha på jobbet – perfekt att strössla på sallader, cottage cheese-mackor eller äggrätter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Dukkah:

  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk pumpakärnor
  • 4 msk hackde hasselnötter
  • 4 msk hackd sötmandel
  • 2 tsk korianderfrön
  • 2 krm salt

Gör så här:

Gör så här:

Dukkah:

Mortla ingredienserna och rosta i en torr varm stekpanna.

Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotfrukterna i bitar, ca 3x3 cm. Lägg dem i en ugnssäker form, salta och peppra. Ringla över smör-&rapsolja och rör om. Rosta i mitten av ugnen ca 40 min.

Skär kycklingen bitar. Salta stek i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 10 min. Pressa över citron och tillsätt harissa.

Servera kycklingen med rotfrukter och cottage cheese. Strö över dukkah.

Kockens tips

Spara dukkah strösslet som blir över i en burk med lock.

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem