Rostad havregrynsgröt

Rostad havregrynsgröt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(31 st)

Variera din gröt med att rosta havregrynen. Då får gröten en nötig smak.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 dl fiberhavregryn
  • 8 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 4 msk granatäpplekärnor

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Rosta havregrynen i en torr, varm stekpanna tills de får lite färg. Häll över i en kastrull och tillsätt vatten och salt. Låt gröten koka 3–4 min. Strö över granatäpplekärnor och servera med mjölk.

Näringsvärden, per port inkl mellanmjölk

  • Energi: 145 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag