Rosmarin- och pinjefyllda fiskfiléer med sherrysås

Rosmarin- och pinjefyllda fiskfiléer med sherrysås

30 min Huvudrätt
Fin rosmarindoftande fiskrätt. Den eleganta, lättlagade såsen är en njutning i sig.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rosmarin--och-pinjefyllda-fiskfileer-med-sherrysas/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Salta fisken och strö över rosmarin och pinjenötter. Vik ihop filéerna och lägg dem i en ugnssäker form. Hyvla över smör och tillaga i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Koka ihop ingredienserna till såsen ca 5 min.
  • Skölj bönorna i kallt vatten. Skala och skiva löken tunt. Skär tomaterna i skivor. Kärna ur, skala och skär avokadon i bitar.
  • Blanda ingredienserna till salladen med olivolja, salt och peppar.
  • Servera fisken med sherrysås och tomat- och bönsallad.
Klart!

Ingredienser

Rödspättafiléer
600 g
Salt
1 tsk
Hackad färsk rosmarin
3 msk
Pinjenötter
½ dl
30 g
Sherrysås:
Torr sherry
½ dl
Fiskbuljong
½ tärning
2 dl
Finhackad färsk dill
1 dl
Tomat- och bönsallad:
Vita bönor
400 g
Rödlök
1
Tomater
2
Avokado
1
Olivolja
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm