Rosastekt lammytterfilé med örtkryddade ugnsbakade grönsaker

Rosastekt lammytterfilé med örtkryddade ugnsbakade grönsaker

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(192 st)

Lättlagad "imparätt" som fyller köket med härliga dofter av vitlök och timjan.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200º. Tvätta potatisen. Skala vitlöksklyftorna. Klipp Timjankvistarna. Lägg potatis, vitlöksklyftor, tomater och timjankvistar i en ugnssäker form. Salta och peppra. Ringla över smör-&rapsolja och ställ in i mitten av ugnen. Bryn filén i smör-&rapsolja, salta och peppra. Lägg filén ovanpå grönsakerna och stek färdigt i ugnen till köttets innertemperatur är 60º, ca 15 min. Ta ut köttet, vira in det i smörpapper och låt vila tills grönsakerna är klara, ca 20 min. Värm crème fraiche. Skiva köttet och servera med crème fraiche och grönsaker.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 540 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa: