Romescosås
30 min
•
&format=webp)
Romescosås, eller salsa romesco, är en spansk smakrik sås. Den består av rostad paprika, tomater och mandlar. Såsen smakas upp med vitlök, olivolja och vinäger. Romesco är väldigt gott att servera som tillbeör på ostbrickan, och såsen passar även utmärkt att servera som tillbehör till fisk, skaldjur, kött och grönsaker.
Ingredienser
Röda paprikor
|
2 |
---|---|
Körsbärstomater
|
250 g |
Sötmandel
|
2 dl |
Färsk röd chili
|
1 |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Olivolja
|
2 msk |
Rödvinsvinäger
|
1 msk |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
150 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
419 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 7,6 g |
Protein: | 12,6 % | 13 g |
Fett: | 81,7 % | 38,7 g |
Kolhydrater: | 5,7 % | 5,9 g |

