Rödvinssky

Rödvinssky

Betyg

(7 st)

30 min

Gör vilken vardag som helst till fest med en god rödvinssky. Får du sky över kan du frysa in i en islåda, bara att ta fram några kuber till nästa middag.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2½ dl rödvin
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kalvfond
  • 2½ dl vatten
  • 1 kvist färsk timjan
  • salt och peppar
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ev 1- 2 tsk majsstärkelse

Gör så här:

Gör så här:

Gör så här:

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i lite smör i en kastrull. Häll på vinet och reducera till hälften. Häll i fond och vatten. Lägg ner timjankvisten och koka upp. Sila skyn och smaka av med salt, peppar, socker och vinäger. Red ev med majsstärkelse utrört i lite vatten. Vispa ner smöret strax innan servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 55 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem