Rödvinssky

30 min Huvudrätt Tillbehör
Rödvinssky

Gör vilken vardag som helst till fest med en god rödvinssky. Får du sky över kan du frysa in i en islåda, bara att ta fram några kuber till nästa middag.

Ingredienser

Rödvin
2½ dl
Schalottenlökar
2
Vitlöksklyfta
1
Kalvfond
1 msk
Vatten
2½ dl
Färsk timjan
1 kvist
Salt och peppar
Strösocker
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
1 msk
Majsstärkelse
ev 1- 2 tsk

Gör så här

Gör så här:

  • Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i lite smör i en kastrull. Häll på vinet och reducera till hälften.
  • Häll i fond och vatten. Lägg ner timjankvisten och koka upp.
  • Sila skyn och smaka av med salt, peppar, socker och vinäger. Red ev med majsstärkelse utrört i lite vatten.
  • Vispa ner smöret strax innan servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

94 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,2 g
Protein: 0,9 % 0,2 g
Fett: 29,2 % 3,1 g
Kolhydrater: 18,6 % 4,3 g
https://www.arla.se/recept/rodvinssky/