Rödvinssås med portvin
1 tim
Tillbehör
•
Egen rödvinsås är svårslaget! Portvinet gör såsen extra mustig, god att servera till kött men även till kyckling eller torsk.
Ingredienser
|
Rödlök
|
1 |
|---|---|
| 75 g | |
|
Rotselleri
|
150 g |
|
Morot
|
1 |
|
Repad färsk timjan
|
1 msk |
|
Rödvin
|
4 dl |
|
Portvin
|
1 dl |
|
Kalvfond
|
2 msk |
|
Vatten
|
5 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
188 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,4 g |
| Protein: | 1,3 % | 0,6 g |
| Fett: | 49,4 % | 10,5 g |
| Kolhydrater: | 11,9 % | 5,5 g |