Rödtunga med citronette på brynt smör

Rödtunga med citronette på brynt smör

Betyg

(20 st)

Ljuvlig rödtunga med brynt smör som smaksatts med saft och skal av citron blir till en festlig och god fiskrätt. Istället för rödtunga kan en annan plattfisk användas.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 rödtungafiléer, ca 600 g
  • 1 dl vetemjöl
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm krm nymalen vitpeppar
  • 100 g tärnat bacon
  • 200 g svamp, t ex skogschampinjoner
  • 2 msk kapris
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl grovt hackad färsk persilja

Gör så här:

Gör så här:

Bryn bacon, svamp och kapris i 25 g smör tills det blir gyllenbrunt. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ett par min. Vänd ner persiljan. Lyft upp och håll det varmt. Lägg ner 25 g smör i pannan och låt det bli brynt. Blanda med citronskal och saft. Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd fisken i mjölet och stek dem i omgångar i smör, ca 3 min på varje sida. Servera fisken med svampfräset. Avsluta med att ösa på citronsmöret

Brynt smör - såhär gör du!

 

Näringsvärden, per port

  • Energi: 380 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem