Rödtunga med citronette på brynt smör

Rödtunga med citronette på brynt smör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(20 st)

Ljuvlig rödtunga med brynt smör som smaksatts med saft och skal av citron blir till en festlig och god fiskrätt. Istället för rödtunga kan en annan plattfisk användas.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 rödtungafiléer, ca 600 g
  • 1 dl vetemjöl
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm krm nymalen vitpeppar
  • 100 g tärnat bacon
  • 200 g svamp, t ex skogschampinjoner
  • 2 msk kapris
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl grovt hackad färsk persilja

Gör så här:

Gör så här:

Bryn bacon, svamp och kapris i 25 g smör tills det blir gyllenbrunt. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ett par min. Vänd ner persiljan. Lyft upp och håll det varmt. Lägg ner 25 g smör i pannan och låt det bli brynt. Blanda med citronskal och saft. Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd fisken i mjölet och stek dem i omgångar i smör, ca 3 min på varje sida. Servera fisken med svampfräset. Avsluta med att ösa på citronsmöret

Brynt smör – så gör du

Näringsvärden, per port

  • Energi: 380 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem