Rödbetspizza med färskost och pinjenötter
20 min

Rödbetspizza med färskost och pinjenötter

En glutenfri pizza med vacker färg som passar utmärkt att skära upp i bitar till mingel eller stående förrätt i köket.
Betyg (13 st)

Mitt betyg:

Rödbetspizza med färskost och pinjenötter

En glutenfri pizza med vacker färg som passar utmärkt att skära upp i bitar till mingel eller stående förrätt i köket.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner
  • 15 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 2 dl rödbetsjuice
  • 1 ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 2½ dl bovetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 dl fiberhusk
  • 1 tsk salt

Fyllning:

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Rör ner vatten, juice, ägg och olja. Blanda mjölsorterna med fiberhusk och salt. Rör ner blandningen i bunken. Rör om till en jämn smet, den ska bli ganska lös. Låt vila ca 45 min. Sätt ugnen på 250°.

Skär rödbetorna i tunna klyftor. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Tryck ut degen på pappret med mjölade händer. Bred ut färskosten på degen och strö över pizzaosten. Lägg rödbetsklyftorna på osten. Strö över pinjenötter och rosmarin. Grädda pizzan i mitten av ugnen 15-20 min.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 645 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Fett: 33 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.