Rödbetspizza med färskost och pinjenötter

Rödbetspizza med färskost och pinjenötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

20 min

En glutenfri pizza med vacker färg som passar utmärkt att skära upp i bitar till mingel eller stående förrätt i köket.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 15 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 2 dl rödbetsjuice
  • 1 ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 2½ dl bovetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 dl fiberhusk
  • 1 tsk salt

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Rör ner vatten, juice, ägg och olja. Blanda mjölsorterna med fiberhusk och salt. Rör ner blandningen i bunken. Rör om till en jämn smet, den ska bli ganska lös. Låt vila ca 45 min. Sätt ugnen på 250°.

Skär rödbetorna i tunna klyftor. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Tryck ut degen på pappret med mjölade händer. Bred ut färskosten på degen och strö över pizzaosten. Lägg rödbetsklyftorna på osten. Strö över pinjenötter och rosmarin. Grädda pizzan i mitten av ugnen 15-20 min.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 645 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem