Rödbetscarpaccio

1 tim Buffé Förrätt
Rödbetscarpaccio

Recept på en underbar carpaccio på rödbeta. Den är dekorativ och god att bjuda på som förrätt eller som tillbehör på buffén.

Ingredienser

Stora rödbetor
500 g
Pumpakärnor
½ dl
2 msk
Flingsalt
1 tsk
Rucola
2 dl

Ädelostströra:

Kvibille® Ädel Glögg
70 g
1 dl

Gör så här

  • Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, 45-50 min.
  • Rosta pumpakärnorna i en torr, het panna tills de får färg. Riv osten och blanda med kvarg.
  • Spola rödbetorna under kallt vatten och gnid av skalen. Skär rödbetorna i tunna skivor och lägg dem på tallrikar.
  • Ringla över smör-&rapsolja. Strö över salt, pumpakärnor och rucola. Lägg på oströran.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

265 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/rodbetscarpaccio/